Божена Волинець

Що передавати бійцям на фронт: поради волонтерів

Кожен із нас зараз волонтер, адже докладає максимум зусиль й допомагає ЗСУ - хто продуктами, хто коштами, хто інформаційно.

Проте, перш ніж, передавати допомогу бійцям, потрібно знати, які продукти краще обирати та у якій кількості. Тернополянка Майя Юркевич  зібрала актуальні поради волонтерів з урахуванням досвіду та побажань захисників для тих, хто хоче допомагати військовим.

Отож:

  1. Консервація - це плюс, але скляна тара - це мінус.
  2. Тушківка, рибні консерви, паштети - добре, але бажано з кільцем, щоб швидше відкрити, адже спеціального ножа та ключа може й не бути під руками. Не купуйте дорогі шпроти, краще іншу рибу дешевшу, а по кількості більше.
  3. Зубні пасти, шампуні, гелі, піна для гоління намагайтеся купувати не великим об’ємом, адже це індивідуальні засоби. Ліпше по об’єму менші, а по кількості поміщається їх більше. Краще одразу візьмуть двоє-троє людей собі мильно-брийний засіб, ніж до одного флакону-тюбика буде черга.
  4. Не купуйте горох, пшеницю, перловку. Вони дуже довго варяться, на це немає зовсім часу. Гречка, рис, вівсянка варяться удвічі менше. Не витрачайте на це дарма кошти.
  5. Користується попитом «мівіна» та каші, які швидко варяться.
  6. Не купуйте каву в зернах та мелену. Кавоварок там немає і ніколи їх заправляти. Кава має бути розчинна, чай у пакетиках, можна капучино 3 в 1.
  7. Потрібні цигарки та запальнички з кнопкою (хлопці кажуть, що такі надійніші).
  8. Просять шоколад у батончиках. Їх зручно класти у кишеню.
  9. Просять енергетики.
  10. Просять цукерки, які можна смоктати.
  11. Не купуйте печиво, розфасоване у пластикові коробки. Місця займають багато, а по об’єму мало. Краще у пачках.
  12. Якщо купуєте медикаменти, то одразу кажіть аптекарям, що це ліки для військових, щоб вони вам їх одразу скомпонували у один запакований пакет: вата, бинт, шприци 1,2,5,10, жарознижувальні, знеболювальні, кровоспинні, від тиску.

- Щиро вдячні усім, хто цікавиться та допомагає військовим і не тільки. Все буде Україна!, - йдеться у дописі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео