Шоу Шустера: враження тернополян

Як писав вже "Терен" раніше (ТУТ), тернопільських журналістів запросили на ефір до Шустера.

Делегація в складі кореспондента газети обласної ради та облдержадміністрації "Свобода" редактора відділу Галини Вандзеляк, журналіста філії НТКУ Ганни Василенко та головного редактора сайту "Терен" Олега Удича взяла участь в якості експертів програми "ШустерLive", що вийшла в ефір 27 травня 2015 року.

Пропонуємо нашим читачам думки тернополян-учасників прямого ефіру на новому телеканалі С.Шустера "3S.tv".

Ганна Василенко: мені сподобались масштаби студії, як взаємодіє команда операторів, режисерів. Я сама працюю в галузі телебачення, тому цей досвід для мене буде корисним. Що ж стосується порушуваних тем під час програми, то часом було нуднувато. Тези політиків більше були подібними на піар самих себе, чи своїх політичних соратників, а обговорення проблем великої політики мало цікавить простого обивателя, на якого орієнтуємося ми у своїх журналістських матеріалах.

Галина Вандзеляк: дуже хорошою є практика запрошувати журналістів у якості експертів, але хотілось би не лише бути статистами в програмі, а і обговорити проблеми, притаманні журналістиці - свобода слова, роздержавлення, відповідальність медіа за стан справ в державі, роль журналістів у становленні громадянського суспільства тощо. Сподіваюсь що студія Шустера це врахує, бо надто багато присутніх журналістів про це говорили.

Олег Удич: За статистикою, яку озвучив в студії Савік Шустер, лише 5-ро зі 100 учасників представляли інтернет-ЗМІ. Це надто мало як для сучасної журналістики, яка сама по собі стає інтернет-орієнтованою. Як на мене, виступи журналістів (якби їм частіше давали слово під час ефіру) могли би бути більш відвертими саме від інтернет-спільноти, яка звикла до свободи слова, до вільного висловлювання думки поза так званим форматом "редакційної політики". Тішить те, що до пропозицій, які обговорювалися в прямому ефірі на наступний день в середовищі самих запрошених журналістів, обіцяли дослухатися. Тому наступні ефіри можуть бути цікавішими.

Нагадаємо, що раз в три місяці представники провідних регіональних медіа запрошуються Савіком Шустером у його авторську програму "Шустерlive" у якості еспертного середовища.

Вибір читачів за тиждень

Відео