Орест Сарматський

Штрафи за забруднення сільгоспземель зростуть в сотні разів (Агроновини)

0601 (Copy)

Верховна Рада України прийняла законопроект «Про управління відходами», який, з-поміж іншого, передбачає збільшення в сотні раз штрафів за псування, забруднення і засмічення сільськогосподарських земель.

Про це пише kurkul.com

 Законопроект передбачає значне підвищення штрафів за:

* порушення вимог управління відходами під час їх збору, перевезення та обробки;

* порушення правил ведення обліку відходів, неподання або подання звітної інформації про управління відходами з порушенням строків;

* приховування, спотворення або відмова від надання повної та достовірної інформації за запитами посадових осіб та зверненнями громадян та їх об’єднань з управління відходами;

* порушення правил передачі відходів;

* порушення встановлених правил і режиму експлуатації установок і виробництв з обробки відходів;

* викидання сміття з вікон поїздів, автомобілів і за борт катерів.

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Названо найрентабельнішу культуру минулого року

За підсумками 2019 р. рівень рентабельності виробництва насіння соняшнику в усіх підприємствах становив 23,5% і став найвищим серед усіх видів сільськогосподарської продукції. Такі дані озвучив Юрій Лупенко, директор ННЦ «Інститут аграрної економіки» академік НААН, повідомляє kurkul.com. 

За його словами, цей рівень водночас став найнижчим з 2008 р., коли рентабельність виробництва насіння соняшнику склала 18,4%, і поступається показнику 2018 р. у 32,5%. Зазначається також, що рентабельність виробництва насіння соняшнику досягала найвищого рівня у 2015 р. (80,5%) та у 2016 р. (63,0%).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео