Орест Сарматський

Шведи показали під Тернополем те, що почали створювати ще понад 110 років тому

Як вже повідомляв «Терен», під Тернополем завершився IV-й Західноукраїнський чемпіонат на визначення кращих гібридів кукурудзи та цукрових буряків, які представили 12 насіннєвих компаній на демополях компанії «Агропродсервіс» в селі Настасів.

Серед учасників чемпіонату була і компанія «Ерідон».

Її продакт-менеджер Михайло Якусик розповів, що генетика шведської компанії «Хіллесхьог» із понад 110-річною історією відома у всьому світі, перш за все, завдяки високій продуктивності, значному виходу цукру з сировини, стійкості до хвороб листкової поверхні та кореневих гнилей.

- Нині компанія «Ерідон» стала офіційним представником селекціонера «Хіллесхьог» на ринку України і дає можливість сільгоспвиробникам вирощувати у себе на полях найкращі гібриди цукрових буряків. Деякі з яких ми продемонстрували і під час цього чемпіонату. Серед них – Аскета, Аттак, Борута, Лаудата, Малібу, Протекта та інші. Ці гібриди стійкі до збудників кореневих гнилей, стабільні за рівнем продуктивності. Вони придатні до зберігання у кагатах. Але їхні переваги не тільки у тому, що вони найбільш стійкі до хвороб як коріння, так і листків, але й в тому, що мають найбільш досконалу форму і це дуже важливо для збирання буряків комбайном. Кінцевий результат – вихід якісного цукру. А хороший вихід цукру не можна отримати без насіння гібриду, стійкого до хвороб, - розповів Михайло Якусик.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«184650,184651»]

За його словами, на демополях «Агрпродсервісу» учасники чемпіонату із визначення кращих гібридів кукурудзи та цукрового буряка наочно переконалися в перевагах продукції компанії «Ерідон», місія якої - зробити аграрний бізнес ефективним, розкрити його, як вигідну та прибуткову сферу діяльності.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео