Тамара Коблик

Сильний вітер пошкодив електромережі на Тернопільщині: можливе відключення світла

На ранок 28 березня без електропостачання перебували 97 населених пунктів області

Сьогодні, 28 березня, внаслідок негоди (штормовий вітер, сніг з дощем) та пошкодження у мережах операторів систем розподілу (ОСР) є значні знеструмлення споживачів у 8-ми областях на заході та півдні України (Волинська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька та Одеська області). Ремонтні бригади ОСРів працюють над усуненням пошкодження та відновленням електропостачання.

Про це повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Споживання дещо вище, ніж у понеділок, через похолодання, - йдеться у повідомленні. - Працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії.

В «Тернопільобленерго» уточнили, що 28 березня несприятливі погодні умови, сильні пориви вітру та дощ зі снігом, призвели до вимкнення на Тернопільщині 451 трансформаторної підстанції 10/0,4 кВ та 42 електроліній напругою 10 кВ.

Як повідомив заступник головного інженера з розподільчих мереж  ВАТ “Тернопільобленерго”, Роман Дорош, на ранок 28 березня без електропостачання перебували 97 населених пунктів області.

Енергетики нагадують, що у разі пошкодження ліній електропередач не можна наближатися до обірваних проводів ближче, ніж на 8 метрів і не намагатися усунути проблему самостійно.

Наразі аварійні бригади ВАТ «Тернопільобленерго» продовжують відновлювальні роботи на пошкоджених об'єктах електромереж області.

Інформацію про причини аварійних вимкнень і орієнтовний час відновлення електропостачання можна побачити на сайті Товариства в розділі Аварійні відключення.

Нагадаємо, тернопільські рятувальники попереджають про небезпечні погодні зміни.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео