Скандальний оздоровчий табір на Тернопільщині залишили району

nf,sh1

Дитячий оздоровчий табір «Лісова казка», що у с. Борщівка Ланівецького району, таки залишили в управлінні районної ради. Цьому рішенню передували тривалі обговорення та суперечки.

«Ніхто не може передбачити, як буде йти реформа децентралізації. Тому, керуючись вимогами законодавства та враховуючи висловлені позиції – табір залишається в управлінні районної ради. Відповідь районної ради Борсуківській ОТГ подаю нижче. А чи будуть в таборі влітку діти – від всіх нас залежить!» – повідомила голова Ланівецької районної ради Руслана Кушнір на сторінці «Моя Лановеччина» у Фейсбук.

У документі аргументується, чому табір залишатиметься під опікою районної ради. Зокрема зазначається, що згідно Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», ініціатива щодо передачі повинна належати органам, що уповноважені управляти майном.

табір
табір

«Щиро дякую усій спільноті Лановеччини, тим, хто взяв участь в обговоренні питання про те, чи може районна рада передати табір в Борсуківську громаду без згоди міської та сільських рад району. Думок було висловлено багато. Найголовніше, щоб табір працював і оздоровлювалися діти. Щодо правових норм – табір належить громаді всього району і є об'єктом спільної власності всіх населених пунктів» – зазначила Руслана Кушнір.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео