Віра Олександрович

Скільки грошей Тернопільщина матиме у 2022 році, вирішать уже 15 грудня

Облрада222

Бюджет Тернопільщини на 2022 рік планують ухвалити у середу, 15 грудня. 

Розпорядження про скликання 4-ї сесії найвищого представницького органу краю підписав його очільник – Михайло Головко. На сайті обласної ради повідомили, що засідання має розпочатися о 10.00 в приміщенні конференцзали, що на вул. Грушевського, 8. 

- Триває робота над бюджетом, - каже Михайло Головко. – Ми плануємо прийняти його вчасно. Над документом усі ретельно працюють. Його розглядають у комісіях, вносять корективи. Звісно, грошей завжди комусь бракує, але наші витрати мають відповідати реальним статкам. Наступного року ми, до речі, хочемо отримати майже мільярд власних доходів. 

На розгляд депутатів, окрім бюджету-2022, винесуть низку важливих питань: 

- «Про проект програми охорони і підвищення родючості ґрунтів Тернопільської області на 2021-2023 роки»; - «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування доцільності передачі цілісного майнового комплексу державного навчального закладу «Бучацьке професійно-технічне училище» з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області»; - «Про продовження терміну дії та внесення змін і доповнень до програми розвитку цілісного майнового комплексу аеропорту «Тернопіль» на 2019-2021 роки»; - інші питання поточної роботи ради.

На засідання традиційно запросити: заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА), керівників правоохоронних органів області, народних депутатів України від Тернопільської області, голів Кременецької, Тернопільської і Чортківської районних рад, а також керівників структурних підрозділів ОДА.

Біля зали засідань чергуватимуть кваліфіковані медичні. У приміщенні адмінбудинку розмістять дезінфікуючі засоби. Через карантин до будівлі допускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату обласної ради, чиновників ОДА і запрошених осіб. Допуск представників ЗМІ та інших осіб – лише за попередньої реєстрації. Відвідування засідання громадянами обмежать.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео