Дарія Шевченко

Скоро Тернополем курсуватиме новий автобусний маршрут

1-26

У міській раді повідомили про те, що скоро у Тернополі запровадять новий маршрут під номером 21. Автобус курсуватиме від Лесі Українки до ТРЦ «Подоляни».

- Буде сполучений Східний масив з вул. Бродівською. Раніше такого не було. Від гуртожитків на вул. Бродівській–Лукʼяновича швидким шляхом можна буде добратись через БГ «Епіцентр», вул. Промислову, Текстильну до Київської, розповів начальник управління транспортних мереж та зв’язку ТМР Олег Вітрук.

Планують також запровадити зміни у маршруті № 35. Представники влади пропонують зробити заїзд від вул. Київська, через Стуса, Корольова, Купчинського – до міської лікарні № 2.

- Ми пропонуємо пропустити ще один маршрут від просп. С. Бандери через вулиці Веселу, Шухевича з виїздом на вул. Бродівську. На Веселій – управління соціальної політики. Таким чином забезпечимо безпересадкове сполучення з районом Аляски, вул. Київської, лікарні №2, Східного масиву з управлінням. Це важливо для пільгових категорій громадян, щоб вони не витрачали зайвий час на пересадки, – зазначив Олег Вітрук.

Частину маршрутів в управлінні транспортних мереж вирішили обʼєднати. Такі дії, на думку працівників міської ради, мають сприяти безпересадковому проїзду. Зокрема, зміни торкнуться:

  • маршруту №12: його доповнять частиною сьомого, який мають ліквідувати. Він курсуватиме до Збаразького перехрестя та лікарень на вул. СахароваКупчинського;
  • маршруту № 25: його приєднають до 15-го, щоб забезпечити громадським транспортом жителів вул. ЗолотогірськаБенцаля;
  • маршрутів № 29 з № 28: їх об’єднають;
  • тролейбуса № 1: курсуватиме від вулиці Довженка через ринок.

Нова мережа повинна запрацювати у березні-квітні 2020 року. Маршрут № 21 планують запровадити як експериментальний, адже стосовно його шляху були зауваження поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео