Віра Олександрович

Сміття залишається головним болем для влади Тернопілля (відео)

Барна_розпорядження

Тверді побутові відходи у Тернопільській області незабаром планують концентрувати в спеціальних «округах» для прийому сміття.

- На Тернопіллі має бути не 740 несанкціонованих звалищ, а 5-6 «точок», де концентруватимуть відходи для їх подальшої утилізації, - вважає голова обласної держадміністрації (ОДА) Степан Барна.

Створення кількох спеціалізованих центрів із прийому твердих побутових відходів, на його думку, дозволить вирішити проблему існування сотень стихійних сміттєзвалищ у нашій області.

- Ми поставили собі за мету вирішити проблему власного сміття на території області, - наголошує Степан Барна. – Лише після того, зможемо думати, чи маємо як допомогти із цим іншим (докладно читайте ТУТ і ТУТприм.)

Він згадав про те, що уже робили для порятунку екології краю впродовж останніх двох років (докладно про це «Терен» писав ТУТ прим.).

[embed]https://youtu.be/z_b1Wo2TCAk[/embed]

Незабаром на розгляд депутатів Тернопільської обласної ради винесуть Програму, що власне передбачатиме формування окружних центрів акумулювання твердих побутових відходів. Це, за словами Степана Барни, допоможе налагодити ефективну систему утилізації відходів у нашому краї. Адже обсяги сміття щороку лише зростають.

[embed]https://youtu.be/vLYy6KJy0f0[/embed]

Втім, вочевидь у влади через цю новацію виникне ще один головний біль. Нагадаємо, за гроші із обласної казни для Тернопілля кілька років тому купили сміттєсортувальну лінію, що так і поіржавіла без використання. Адже жоден населений пункт не погодився її встановити на своїй території. То хто дозволить облаштувати біля себе «суперсміттярку»? Адже туди звозитимуть відходи, можливо, навіть не із одного району. Тим паче, шляхів для подальшої утилізації поки що просто немає…

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео