Віра Олександрович

«Незаконне» сміття зі Львова доведеться утилізувати на Тернопіллі (фото, відео)

На Тернопіллі немає місця для львівського сміття. Про це сьогодні, 27 лютого, повідомив голова обласної держадміністрації (ОДА) Степан Барна.

Він запевнив: у нас самих – проблем із відходами не злічити. До того ж, «сміттєвий колапс», що стався у Тернополі у 2009 році, мав чогось навчити міського голову сусіднього обласного центру, але він висновків не зробив.

[embed]https://youtu.be/lpPOqwr7yYs[/embed]

Степан Барна стверджує, що ОДА зверталася до усіх без винятку представників органів місцевого самоврядування у Тернопільській області. Захоронювати тверді побутові відходи зі Львова усі відмовилися. Листа із такою інформацією 24 лютого відправили міському голові Львова Андрієві Садовому.

unnamed (6)
unnamed (6)

Нагадаємо, на Тернопіллі у кількох районах уже виявляли львівське сміття, що потрапило сюди незаконно. Утилізувати ті відходи доведеться у нашій області. Про це розповів перший заступник голови ОДА Іван Крисак.

[embed]https://youtu.be/tKvG1lcPJA0[/embed]

Хто винен у такому безчинстві, наразі з’ясовують правоохоронці. Втім, дії водіїв, які викинули львівське сміття на Тернопіллі, додали нам проблем. Адже у нас і свого сміття щороку стає все більше.

unnamed (5)
unnamed (5)

[embed]https://youtu.be/vLYy6KJy0f0[/embed]

Наразі у нашій області – 740 стихійних сміттєзвалищ, які треба або прибрати, або надати їм відповідний статус. Причому відповідати за затримку цього процесу повинні у місцевих органах самоврядування, наголосив Степан Барна. Цю думку підтвердив і його перший заступник.

[embed]https://youtu.be/UWugnpQlFqY[/embed]

Власне, ця проблема стала однією із причин відмови у прийнятті львівського сміття на території Тернопільщини.

Фото і відео автора, а також – із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео