Тамара Коблик

На Тернопільщині сотні людей прийшли попрощатися з Героєм Ярославом Череватим (фото)

Захисник загинув 21 листопада від артилерійського та мінометного обстрілу на Харківщині. Вічна пам'ять

Страшна війна без жалю забрала життя ще одного Героя – Ярослава Череватого. Вчора, 26 листопада, Гусятинська громада прощалася з 22-річним воїном, який став на захист України. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Ярослав Череватий, молодший сержант, бойовий медик 2 десантно-штурмового взводу 2 десантно-штурмової роти 1 десантно-штурмового батальйону загинув 21 листопада 2023 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу.

У смт Гусятин біля рідного дому воїна розпочався чин похорону.

Провести в останню путь прийшли односельці загиблого, жителі громади, представники влади, духовенство, військовослужбовці, однокласники, друзі.

Опісля на центральній площі біля пам’ятника Незалежності священнослужителі відправили заупокійну панахиду за загиблим. Усі присутні зі смутком та жалем прощалися з Ярославом.

Мати загиблого воїна подякувала усім, хто прийшов віддати шану та провести її сина в останню дорогу, просила присутніх постійно молитися та просити Бога спасти Україну.

Матері військовослужбовця вручили прапор та Грамоту пошани та скорботи.

Пізніше похоронний кортеж попрямував до родинного села Самолусківці, де у місцевій церкві продовжився чин похорону.

Опісля під супровід оркестру жалобна процесія пройшла до місцевого кладовища, де востаннє нашому земляку віддали військові почесті.

У пам’яті близьких Ярослав назавжди залишиться відважним патріотом, вірний присязі, який з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок – до останнього захищав Батьківщину, - йдеться у повідомленні на сторінці Гусятинської громади у фейсбуці.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Ярослава Череватого з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, у громаді на Тернопільщині попрощалися з двома молодими Героями-побратимами.

Фото зі сторінки Гусятинської громади у фейсбуці



Вибір читачів за тиждень

Відео