Тамара Коблик

Сотні людей прийшли попрощатися: на Тернопільщині поховали Героя Миколу Урбанського (фото)

Микола Урбанський загинув 21 лютого у Запорізькій області. Вічна пам'ять

В останню путь провели 57-річного офіцера запасу, старшого лейтенанта Миколу Урбанського, який помер 21 лютого 2024 року при виконанні обов’язків військової служби у смт Новомиколаївка Запорізької області. Шумчанин був мобілізований у грудні 2022 року. Про це повідомили на сторінці Шумської громади у фейсбуці.

Під пронизливі звуки сирени машин громада зустріла живим коридором військовослужбовця. На площі Героїв Майдану у Шумську духівники спільно із присутніми помолилися за нашого земляка.

У Спасо-Преображенському храмі у м. Шумськ священнослужителі помолилися за упокій душі захисника. Під супровід оркестру жалобна процесія пройшла вздовж міста до кладовища. Востаннє нашому земляку віддали військові почесті.

Микола Урбанський захищав Україну з періоду антитерористичної операції, пройшов важкі випробування війною, проте до останніх днів не втрачав віру у Перемогу. Рідні та знайомі висловлюють щирі слова про захисника, про його щирість, доброту душі та любов до України.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Миколи Урбанського з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, в Івано-Франківську поховали Героя з Тернопільщини.

Фото зі сторінки Шумської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео