Спецоперацію зі знешкодження озброєних нападників провели тернопільські поліцейські (фото)

DSC06949

Розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї та вибухівки, в результаті якого потерпілий загинув. Над розкриттям злочину упродовж кількох годин посилено працювали усі підрозділи поліції Тернопільщини.

Про це повідомляє Досьє 102.

Це змодельований сценарій навчань, які проводили представники Національної поліції  для тернопільських правоохоронців. Основна мета – навчити та перевірити готовність усіх підрозділів області до дій в екстремальних ситуаціях, а також вдосконалити їхню професійність та взаємодію.

Навчальні заходи відбувалися в умовах, наближених до реальних. За легендою, у Тернополі на вулиці Подільській невідомі із вогнепальною зброєю напали на чоловіка та відібрали в нього значну суму грошей.

Аби приховати сліди злочину, зловмисники застосували вибухівку та втекли у невідомому напрямку. Потерпілий від отриманого поранення помер на місці події.

Особовий склад поліції області був зібраний по тривозі. Екіпажі патрульної блокували шляхи виїзду з міста, на розшук були орієнтовані всі наряди. Правоохоронці працювали відповідно до алгоритму дій під час проведення  спецоперацій. Усю їхню роботу координував ситуаційний центр.

В ході оперативних заходів правоохоронці встановили місцеперебування нападників, перекрили проїзд транспорту у зону проведення спецоперації, евакуювали людей. На підмогу поліцейським прибули співробітники роти поліції особливого призначення, військовослужбовці Нацгвардії, екстрені служби міста: рятувальники та медики. Зі зловмисниками спілкувалися поліцейські-перемовники.

Керівники спецоперації прийняли рішення застосувати силовий спосіб для затримання підозрюваних. Завдяки злагодженості усіх підрозділів і професійним діям бійців КОРДу озброєних нападників знешкодили.

Після завершення спецоперації представники Національної поліції проаналізували перебіг навчань та на належному рівні оцінили професійний рівень тернопільських правоохоронців.

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео