Тамара Коблик

Спортсмени Тернопільщини вибороли медалі на чемпіонаті України з біатлону

Команда Тернопільської області, посівши друге місце в естафеті, поступилась команді Сумської області

Тернопільські спортсмени Віталій Мандзин та Давид Драбик відзначились на чемпіонаті України з біатлону, що відбувся на Львівщині. Про це розповіли в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

Чемпіонат України з біатлону відбувся нещодавно на у селі Яворів Львівської області на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ.

Серед чоловіків срібні нагороди вибороли біатлоністи з Тернопілля Давид Драбик та Віталій Мандзин в естафеті, виступаючи разом із представниками основного складу української збірної з біатлону Дмитром Грущаком та Антоном Дудченком. Команда Тернопільської області, посівши друге місце в естафеті, поступилась команді Сумської області.

А ще тернополянин Віталій Мандзин завоював «бронзу» в гонці переслідування. Як розповідають про цю гонку фахівці Федерації біатлону України на сайті Федерації, роботу на вогневих рубежах у чоловічій гонці ускладнив густий туман, що висів над стадіоном протягом усього перс’юту.

Це зумовило досить проблемну стрільбу: 4-5 промахів у такій ситуації були дуже пристойним показником. Тому ще більш вражаючим є результат Руслана Ткаленка, який, стартувавши четвертим, найкраще за всіх суперників відпрацював на стрільбищі і з трьома колами штрафу дуже впевнено виграв гонку переслідування! На другу позицію після невдалого спринту прорвався Денис Насико. Прийнятні за таких умов чотири промахи дозволили йому прорватись крізь пелотон і завоювати срібло, нехай і з 46-секундним відставанням від Ткаленка. А от «бронза» в активі тернополянина Віталія Мандзина, який до останнього рубежу йшов поруч з Насико, але на один промах у вирішальній стійці Дениса відповів своїми двома. Зате зміг випередити Дмитра Грущака, який також претендував на медаль, але на четвертому рубежі пішов на три кола штрафу.

Додамо, що Віталій Мандзин є також студентом факультету фізвиховання ТНПУ ім. В. Гнатюка. Разом із Давидом Драбиком, спортсмени представляють обласну ШВСМ (тренер Назарій Бурик).

Фото з допису управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео