Тамара Коблик

Тернопільський спортсмен здобув 5 медалей на Кубку світу

Тарас завоював бронзову нагороду у лижних перегонах спринт, «золото» у біатлоні на дистанції 12,5 км, «срібло» - у біатлоні на дистанції 10 км, золоту медаль виборов і у біатлоні спринт естафеті, і ще одне «золото» приніс йому також біатлон спринт на дистанції 7,5 км

Представник Тернопільського «Інваспорту» Тарас Радь здобув п’ять медалей на Кубку Світу з лижних перегонів та біатлону. Про це розповіли в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

У місті Вуокатті (Фінляндія) завершився паралімпійський Кубок світу з лижних перегонів та біатлону. Участь у цих змаганнях взяли спортсмени з 21 країни світу. Команду України представляли 25 спортсменів з інвалідністю. У її складі виступало і двоє тернополян –майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь та представник Тернопільського центру та ДЮСШІ «Інваспорт» Володимир Черниш. Наші земляки змагались серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору у класі LW 10-12 (сидячі).

Результати Тараса Радя на Кубку світу у Фінляндії були просто вражаючими. Так, Тарас завоював бронзову нагороду у лижних перегонах спринт, «золото» у біатлоні на дистанції 12,5 км, «срібло» - у біатлоні на дистанції 10 км, золоту медаль наш земляк виборов і у біатлоні спринт естафеті, де він виступав у команді разом із Максимом Яровим,  і ще одне «золото» приніс йому також біатлон спринт на дистанції 7, 5 км.

Володимир Черниш у біатлоні спринт на дистанції 12,5 км зайняв шосте місце, у біатлоні спринт на дистанції 7,5 км був восьмим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео