Оксана Бучко

Спортсмени та тренери Тернопільщини отримали нагороди за свою нелегку працю

Свої досягнення та нелегкі моменти у роботі згадували тренери Тернопільщині під час нагородження у День фізичної культури та спорту 10 вересня у приміщенні облдержадміністрації.

photo_2021-09-10_12-34-32
photo_2021-09-10_12-34-32

- Я навчалась 4 роки в Києві, працювала там тренером, - розповіла тренерка із веслування на байдарках Марта Сеньків. - Згодом у мене виникло бажання на базі ДЮСШ відкрити дитяче відділення. Наразі секцію стабільно відвідує 40 дітей. Найперше, щоб займатись таким видом спорту, потрібно вміти плавати. А мотивація з’являється у дітей легко. Адже вони тренуються влітку у воді – це для більшості уже цікавий аспект. Я дуже люблю цей вид спорту за відчуття води і зміну краєвидів навколо. Але вибір спорту ще залежить від індивідуальних вподобань. Звісно, в інші сезони у нас підготовка відбувається під час занять на лижах, гри у гандбол та баскетбол.

Бути тренером важче, ніж спортсменом, звертає увагу Марта Сеньків.

- Коли ти спортсмен – усе залежить лише від тебе, а тренер повинен проявляти багато терпіння та вміння підібрати нагрузку відповідно до періоду та потенціалу дитини, - говорить тренерка. - Під час змагань від тебе вже мало що залежить. Тренування могли бути ідеальними, а у стресовий момент інколи не проявляється тактовність чи моральна стійкість. Та наші вихованці цього року зуміли показати хороші результати – два другі місця від хлопців та одне третє від дівчини на Чемпіонаті України з веслування.

photo_2021-09-10_12-34-32 (2)
photo_2021-09-10_12-34-32 (2)

Як додав начальник обласного управління сім’ї та молоді Андрій Човган, розвиток спорту у громадах є пріоритетною діяльність ОДА, адже спорт має стати доступнішим.

- Ми бачимо, що люди легко можуть придбати цигарки та алкоголь, але щоб займатись спортом, їм треба прикласти більше зусиль: знайти обладнання, приміщення, тренерів. Ми хочемо полегшити цей процес. Тому будемо впроваджувати оновлення спортивного інвентарю та інші програми, - зазначив він.

photo_2021-09-10_12-34-34 (2)
photo_2021-09-10_12-34-34 (2)

Також спортсмени області показують високі результати, часто займаючись на застарілому обладнанні. Цього року цю ситуацію влада області обіцяє змінювати. Адже спортсмени мають працювати не лише якісно, а й в комфортних умовах.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео