Євгенія Цебрій

Справа у резонансній ДТП, де загинули двоє дівчат: після 24 лютого – практично жодного засідання (фото)

Обвинувачений Олег Струнь, який 15 років переховувався від правосуддя,  - під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета 

Вже майже рік триває судовий розгляд у справі Олега Струня, якого обвинувачують у скоєнні ДТП 16 років тому у Петрикові, де загинули двоє дівчат. Однак після 24-го лютого, відколи почалася повномасштабна війна, у цій справі практично не було жодного засідання.  Чергове слухання, яке мали провести 8 серпня, вже вкотре перенесли. Цього разу через неявку потерпілої – сестри-близнючки однієї із загиблих дівчат. 

Зараз ця справа в суді на етапі допиту свідків. Суд вже допитав потерпілих - маму і вітчима загиблої - 16 річної Наталії Гнатієвич, а також сестру-близнючку загиблої 17-річної Світлани Козлюк. А також - свідка, який вижив у аварії, де понад 15 років тому загинули двоє дівчат. Їхній однокласник Володимир Сень розповів, що пам’ятає про цей страшний вечір 8 жовтня 2005 року.

На наступних засіданнях суд планував допитати маму підсудного Олега Струня, яка, як стверджують рідні загиблих дівчат, брала участь у переховуванні сина від закону. А також - ще ряд свідків з оточення підсудного, на яких наполягала прокуратура. 

Але після 24 лютого практично всі засідання у цій справі переносили. То не з’являвся захисник обвинуваченого, який служить в ЗСУ і не мав можливості прибути, то не було потерпілих, то прокурорки. 

Захисник обвинуваченого Борис Шкільняк кілька разів не з'являвся до суду через службу в ЗСУ

На засідання 8 серпня були присутні і Олег Струнь, і його адвокат Борис Шкільняк. Як повідомив суддя Любомир Базан,  оскільки вже декілька разів не вдалося забезпечити явку свідків, суд збирається перейти до дослідження доказів, як одного з етапів судового процесу. Однак продовжити це засідання цього разу не вдалося через неявку потерпілої.

 Оскільки невідомо, чи вона була належно повідомлена про дату і час судового засідання, прокурорка Оксана Соболь попросила на короткий термін відкласти засідання. Вона звернулася до суду з клопотанням вручити потерпілій повістку через органи поліції. Продовження засідання відбудеться 11 серпня.

Згідно з клопотанням прокурорки, потерпілій, яка не з'явилася на засідання, вручать судову повістку через органи поліції

Нагадаємо, смертельна аварія сталася у передмісті Тернополя – селі Петрикові ще в жовтні 2005 року. Водій «Опеля» збив на узбіччі дороги 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталію Гнатієвич та з місця події втік. За кермом був екс-податківець Олег Струнь. Його оголошували у міжнародний розшук. Чоловіка не могли знайти 15 років. За інформацією потерпілих, він переховувався у Росії.

Тільки 29 червня 2021 року чоловік сам прийшов у поліцію та зізнався у скоєному. Кримінальне провадження щодо 41-річного Олега Струня відновили та вручили йому підозру. У вересні 2021 справу передали до суду. До січня 2022 року обвинувачений перебував під вартою. 20 січня Тернопільський апеляційний суд відпустив Олега Струня під домашній арешт. Рідні загиблих дівчат були шоковані рішенням апеляційного суду, про засідання якого ні їх, ні їхнього представника, до речі, не повідомили. Потерпілі хвилюються, що перебуваючи на волі, Олег Струнь може знову втекти або переховуватися від суду.

Фото Євгенії Цебрій

Вибір читачів за тиждень

Відео