Ростислав Фук

Справу щодо нардепки з Тернополя і її помічниці вже передали до суду

НАБУ і САП встановили два епізоди злочинної діяльності

Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував 13 грудня до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки України та її помічниці, яких викрили на отриманні 11,3 тис. доларів США за перетин кордону. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Йдеться про нардепку з Тернополя Людмилу Марченко та її помічницю Анастасію Колесник.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці. За версією слідства, депутатка спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

НАБУ оприлюднило фрагменти оперативного відео по цій справі.

Перший епізод, виявлений детективами, стосується отримання хабаря 6 тис. дол. США. Другий — отримання 5300 дол. США. Після отримання останнього «траншу» у 2800 дол. США двох причетних викрили.

Дії обвинувачених кваліфіковані за частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Читайте також: У «Слузі народу» призупинили членство у фракції депутатки з Тернопільщини Людмили Марченко

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео