Стало відомо чим житиме тернопільська молодь

unnamed (18)

Сьогодні, на черговій сесії ММР, було обрано трьох заступників голови молодіжної міської ради. Крім того, на засіданні обговорювали подальші плани молодих активістів та заходи, які вони проводитимуть ближчим часом.

Виконуючим обов’язки заступника по роботі з учнями стала Тетяна Сендецька, в.о. заступника по роботі із студентами обрано Артема Антоніва, а в.о. заступника по роботі із громадськими організаціями став Миськів Микола.

unnamed (17)
unnamed (17)

Крім того, представники громадських організацій міста обмінялися анонсами найближчих заходів, зокрема:

«Природа | Кіно» - це творчий проект для школярів міста Тернополя. Учні 9-10 класів протягом тижня створять свої короткі фільми, які відобразять важливі, на їхню думку, проблеми довкілля та екології. Фіналом даної події буде показ фільмів у кінотеатрі та присудженням нагород в стилі ЕКО.

- До 75-ліття створення УПА проводитиметься просвітницько-виховний проект - Звитяга УПА. Проект поділений на кілька етапів - перший етап: просвітницька робота з навчальними закладами та створення ініціативних груп у районних та містечкових центрах. На цьому етапі у навчальних закладах Тернопільської області проводяться перегляди фільмів про Українську повстанську армію, гутірки на цю ж тему, пісенні вечори та ознайомлення з наступним етапом проекту. Із зацікавленої молоді формуються ініціативні групи для реалізації другого етапу. На другому етапі сформовані у містах та районах ініціативні групи відвідують борців ОУН- УПА, реставрують могили, навідуються та проводять заходи вшанування на місцях бойової слави, попередньо склавши графік, маршрути та дослідивши визначену місцевість. Впродовж другого етапу регулярно звітують про виконану роботу в соціальних мережах, збирають фото та відео матеріали, впорядковують їх. На третьому етапі проводиться загальний вишкільний табір для усіх ініціативних груп у реконструйованому навчальному центрі УПА у Слов'ятині. На вишколі групи звітують про свою діяльність, презентують фото та відео матеріали, діляться враженнями, отримують призи. Вишкіл проходитиме згідно з традиційним вишкільним впорядом УПА. Тож будуть створені умови аби молодь могла певний час прожити життям вояка УПА, – про це розповіла Ірина Драгущак, координатор, голова Громадської організації «Права молодь».

Голова ТОО ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгес» анонсував про проведення Теренової гри «Гурби-Антонівці», на якій протягом трьох діб 400 учасників житимуть в лісі та відтворять партизанську боротьбу на місці найбільшого бою УПА проти НКВС, змагатимуться за перемогу та здобуватимуть неоціненний досвід командної роботи та поводження в екстремальний умовах.

Також у Тернополі стартує «Школа громадської активності» Мета – сприяння самореалізації молодих людей шляхом їх активного залучення до роботи ГО. Мотивування їх створювати нові громадські ініціативи, ставати громадськими лідерами та лідерками – розповів Миськів Микола член громадської організації  «Файне місто». В рамках школи передбачаються практичні тренінги, виїзні семінари, можливість стажування та вступу в громадські організації – для тих, хто активний та хочеш розвиватися  в сфері громадськості.

Благодійний фонд «Майбутнє сиріт» повідомили про діяльність Ресурсного центру для студентів з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування, або просто потребуючих студентів.

- Наш центр знаходиться на Дружбі біля ТНЕУ та має вільний безкоштовний доступ для таких студентів до принтера, сканера, копіювального апарату, комп’ютерів, Інтернету, тренінгів, молодіжний клуб дозвілля і всяке цікаве. Тому ласкаво просимо всіх таких студентів до участі», - розповів представник фонду Руслан Бабяк.

А також стартувала підготовка до фестивалю сімейних цінностей «Zavtra-fest», який відбуватиметься 14 травня у парку імені Тараса Шевченка.

Про ці та інші заходи ви можете прочитати згодом на сторінках Терену, а також у офіційних групах Молодіжної міської ради у соціальних мережах.

Фото: Прес-служба ММР

Вибір читачів за тиждень

Відео