Орест Сарматський

Стало відомо, яким буде врожай 2021 року (Агроновини)

0302 (Copy)

Початок масового посіву озимих в Україні може затягнутися до першої декади жовтня, свідчать дані аналітичної довідки Національної академії аграрних наук України про агрометеорологічні умови та стан посівів в Україні. 

Про це пише agronews.ua.

Зазначається, що дуже високі денні температури повітря та ґрунту посилили та поширили ґрунтову посуху, розвиток якої розпочався у багатьох областях ще у другій половині липня. Ґрунтова засуха у деяких районах вже триває 6-12 декад.

Запаси вологи у посівному шарі ґрунту практично відсутні.

На початок жовтня, за даними Укргідрометеоцентру, кількість площ з абсолютно сухим та майже сухим орним шаром ґрунту збільшилася до 60-70%, відбулося його ущільнення, що ускладнює обробіток ґрунту під оранку та посів. Лише на 15-20% площ (західний регіон) спостерігалося достатнє зволоження.

Такі погодні умови малосприятливі для проведення сівби озимих культур в оптимальні строки. Озимі, які буде посіяно в оптимальні строки у ґрунт з достатньою вологозабезпеченістю, встигнуть добре укорінитися до настання зимового періоду. Такі рослини у подальшому добре використають поживні речовини, вологу, менше пошкодяться шкідниками та хворобами.

Формування та якість сходів на вже засіяних площах пшеницею озимою буде залежати лише від дощів, які подекуди вже випала наприкінці тижня.

 

В Україні представники трьох асоціацій молочного бізнесу підписали Меморандум про співпрацю

0301 (Copy)
0301 (Copy)

Представники трьох асоціацій, які об’єднують молочний бізнес, підписали меморандум про співпрацю та створили Національний комітет порятунку молочної галузі.

Це відбулось під час  Всеукраїнського молочного форуму-2020, повідомляє agronews.ua.

Організатори –  спілка молочних підприємств України та Центр новітніх технологій та інновацій. Основна тема форуму: «Молочна галузь на межі колапсу, або як зберегти тваринництво та захистити внутрішній ринок від експансії молочного імпорту?». Серед учасників представники Кабміну, провідні учасники молочного ринку та рітейлу, експерти.

До комітету увійшли Асоціація виробників молока, Українська кооперативна федерація та Спілка молочних підприємств України.

Завдання комітету - вільно поширювати інформацію про свою діяльність, звертатися з пропозиціями до органів державної влади, одержувати публічну інформацію та інформувати громадськість про програми і плани, брати участь у спільній розробці проектів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео