Тетяна Бакай

Стародавні замки, мальовничі краєвиди та унікальні пейзажі: добірка туристичних локацій Тернопільщини для відвідин влітку (фото)

Ці локації на Тернопільщині чудово підійдуть для активного відпочинку, пізнавальних екскурсій та знайомства з історією нашої області

Стародавні замки, мальовничі краєвиди та унікальні пейзажі – все це можна побачити, відвідавши туристичні локації Тернопільської області. Як цікаво провести літні вихідні та що подивитись, журналісти Терену зібрали для вас у цій підбірці. 

Стародавні замки

Тернопільщина славиться замками з багатою історією. Загалом у нашій області їх налічується понад 30. Рекомендуємо відвідати Збаразький замок, який зберігся до наших днів та радо приймає відвідувачів. Замок збудували у період  1620-1631 років, він був майже повністю знищений, однак його вдалось відбудувати. Зараз у замку діє краєзнавчий музей, а в підземеллі відкрита виставка старовинних знарядь, які використовували для тортур. 

Збаразький замок 

А от Кременецькому замку пощастило менше. До наших днів збереглись лише його руїни. Однак, з гори Бона, на якій замок був збудований, відкривається неймовірний краєвид на місто Кременець. 

Кременецький замок 

Печери

Відвідавши Тернопільщину, неможливо не побувати у печері-музеї “Вертеба”. Окрім величних залів у печері є численні пам’ятки трипільської культури. Яким чином вони там опинились до кінця невідомо, однак побачити їх має кожен. 

Печера-музей “Вертеба” 

Також рекомендуємо відвідати печеру “Оптимістичну”, яка є найдовшою гіпсовою печерою у світі з загальною довжиною понад 200 км. Вона відкрита для екскурсій та вразить вас своєю красою. 

Печера “Оптимістична” 

Водні локації

Один з найглибших каньйонів Європи розташований саме у Тернопільській області і вартує того, щоб на ньому побувати. Дністровський каньйон розташований на межі чотирьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької. Це природне диво України, з якого можна побачити скельний монастир 12-13 століття та помилуватись краєвидами з висоти 120 метрів на рівнем Дністра. 

Дністровський каньйон

Озеро неймовірного аквамаринового кольору можна побачити у піщаному кар’єрі в селі Капустинці. Озеро утворилось з підземних вод, які пробилися крізь дно кар’єру і вода тут надзвичайно чиста, але купатись тут заборонено. 

Піщаний кар’єр в селі Капустинці

Неймовірної краси водоспад, висотою 16 метрів,  знаходиться на Тернопільщині поблизу села Нирків. Внизу водоспаду є пішохідний міст, з якого можна помилуватись його красою та зробити чарівні фотографії цього дива природи. 

Джуринський водоспад 

Вражаючі краєвиди з висоти на долину річки Серет можна побачити в Урочищі Монастирок. Окрім цього, тут знаходиться скельний монастир, збудований у давнину. До сьогодні там збереглися кам’яні споруди, ікони на стінах та дерев’яні хрести навколо. 

Урочище Монастирок 

Ці локації на Тернопільщині чудово підійдуть для активного відпочинку, пізнавальних екскурсій та знайомства з історією нашої області. 

Фото Терену та  з відкритих джерел  

Вибір читачів за тиждень

Відео