Юля Вітюк

Столичний хірург волонтерить у лікарні на Тернопільщині

Хірург переїхав жити до лікарні, щоб не витрачати час на дорогу та кожну хвилину присвячує пацієнтам

Алі Джемілєв — так звати хірурга, якого на Тернопільщині називають Героєм сьогодення. Через бомбардування району, в якому проживав, чоловік був змушений поїхати на західну Україну. Зупинився в Копичинцях, де прихистили знайомі. Зараз він працює хірургом у місцевій лікарні, оперує невідкладно хворих, доглядає за ними, робить перев’язки, обходить пацієнтів та призначає лікування. 

Про це повідомила у фейсбук Копичинецька міська рада.

- Алі вважає, що, коли приїжджаєш у якусь громаду, маєш бути корисним. Він одразу спитав, де тут лікарня, познайомився з керівництвом та колегами і приступив до роботи. Проживши у знайомих понад тиждень, зрозумів, що продуктивніше буде переїхати до лікарні - так не втрачається час на дорогу. Тому зараз і волонтерить, і мешкає там, - йдеться у дописі. 

До початку війни медик проходив інтернатуру в Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Алі народився у Криму у сім’ї видатного уролога та делегата Курултаю кримськотатарського народу - Іси Джемілєва. Пішовши стопами батька, він вступив до «Кримського Державного Медичного Університету». 

Проживаючи в умовах окупації, серце батька не витримало тієї біди, що знову звалилась на долю народу, і в 2015 Іса Джемілєв помер від серцевого нападу. Алі був змушений перевестися у «Національний Медичний Університет імені О. О. Богомольця» у Києві, який і закінчив у 2019 р. 

Як писав Терен, до Чорткова на Тернопільщині переїхала відома співачка Жанна Боднарук. Вона разом з місцевими жінками випікає пиріжки для захисників.

Фото з допису Копичинецької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео