Страхування квартири: ризики, які покриває страховка та особливості оформлення поліса

Новини компаній

Страхування нерухомості — важлива процедура, яка може захистити власника житла від непередбачуваних подій та фінансових втрат. Хоча багато людей вважають, що така страховка не потрібна, їхня думка може кардинально змінитися в разі пожежі, крадіжки, природної катастрофи чи інших негативних подій. У цьому тексті розглянуті основні аспекти страхування житла та його важливість у забезпеченні захисту майна та фінансів власника.

Які ризики покриває страховий поліс

Страхування квартири може покривати різні ризики, що можуть статися з житлом власника. Так, у «ВУСО» — відомій в Україні страховій компанії — пропонують оформити договори, які дозволяють убезпечити себе від різних неприємних ситуацій, а саме:

  • пожежі, зокрема підпалу, вибуху, удару блискавки та їхніх наслідків;
  • затоплення;
  • пограбування;
  • руйнувань стін під час ремонту у сусідів;
  • надзвичайних ситуацій — землетрусу, урагану, смерчу та інших природних катастроф.

Страховка може покривати збитки вашим сусідам, якщо вони постраждають від затоплення чи пожежі у вашій квартирі.

Загалом страхування житла може захистити власника від різних ризиків, пов'язаних з його майном, і зменшити фінансові витрати в разі їх настання.

Що потрібно знати при страхуванні квартири

Зазначимо, що описані вище ризики можуть варіюватися залежно від умов страхування. Рекомендується уважно ознайомитися з договором, щоб дізнатися, які саме випадки покриває конкретний страховий поліс та бути готовим до будь-яких непередбачуваних ситуацій. Потрібно також врахувати, що деякі страховки можуть покривати тільки певні ризики, тоді як інші — ширші, охоплюють більшу кількість небезпек

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео