Протезування на 4 та 6 імплантах: особливості новітньої технології

Новини компаній

Втрата більшої частини і навіть усіх зубів – це не вирок. Завдяки сучасним методам протезування, зокрема, системі All on 4, можна повністю відтворити функціональність та естетику зубного ряду. Це новітня технологія, яка успішно застосовується українськими стоматологами.

6474711183fc4.webp

«Всі на 4» – що це за методика?

Суть технології розкривається в назві: «Всі на 4» – метод, завдяки якому повний протез встановлюється на чотирьох дентальних імплантах. На сайті Healthy Dent можно дізнатися, як завдяки цій технології можна зробити те, що раніше вважалося неможливим: надійно зафіксувати знімний протез навіть за повної відсутності зубів.

Перше повне протезування на імплантах було проведене чверть століття тому. Це відбулося в Португалії: Гасто Ларсон став першим пацієнтом, якому встановили штучний зубний ряд на чотири імпланти. Протез прослужив понад 40 років.

Як відбувається протезування за протоколом All on 4

На першому етапі в щелепу пацієнта встановлюють чотири імпланти: два по центру вертикально, а два – по боках, в зоні 5-6-х молярів під нахилом 30-40 градусів. Другий етап – протезування, коли на імплантах фіксується попередньо виготовлений протез. Встановлення постійної ортопедичної конструкції відбувається за 3-6 місяців після приживлення імплантів, протягом цього часу використовується тимчасовий акриловий протез.

Показання до протезування «Всі на 4»

Суцільні протези на імплантах встановлюють в наступних випадках:

  • відсутність всіх зубів на щелепі;
  • брак більшої частини зубів поспіль;
  • рухливість зубів, що не дає можливості їх залишити чи поставити незнімний протез;
  • легка чи середня атрофія кісткової тканини;
  • атрофія альвеолярного відростка верхньої щелепи.

Переваги протезування на імплантах

Протезування за системою All іn 4 стає дедалі популярнішим, завдяки своїм перевагам:

  • нові зуби за 24 години: стоматолог одразу після імплантації встановлює тимчасовий протез;
  • надійність конструкції: пацієнт одразу може повноцінно жувати та спілкуватись, не турбуючись, що протез зсунеться або випаде;
  • естетика: штучні зуби виглядають природньо, посмішка, як у голлівудської зірки;
  • вартість: протезування за протоколом «Всі на 4» дешевше, ніж окремих зубів. Цей метод використовується навіть при середній атрофії кісткової тканини, що дає змогу зекономити на остеопластиці.

647471350a2f5.webp

Повне протезування на 6 імплантах

Система All on 6 – різновид протезування на імплантах. На щелепі встановлюються два імпланти по центру, по два штифти під нахилом по боках. Дана методика дозволяє замінити більше зубів: до 14, а не 10-12, як при протезуванні «Всі на 4». Використання більшої кількості імплантатів All on 6 підвищує надійність фіксації протеза, дозволяє більш рівномірно розподіляти жувальне навантаження.

Скільки коштує поставити протези на імплантах

Імплантація – затратна послуга, втім встановлення повного протеза на кількох імплантах вийде дешевше, ніж імплантація 10-14 зубів на щелепі. Вартість насамперед залежить від типу, бренду та кількості використаних імплантатів. На остаточну вартість впливає також вид протезу: металокерамічний, керамічний або цирконієвий.

Ціна протезування All on 6 в київській стоматології Healthy Dent – від 270 тис. грн. Протез на чотирьох імплантах дешевше – від 147 тис. грн. На сайті https://healthydent.ua/uk/uslugy/povne-vidnovlennya-zubnogo-ryadu-za-tehnologiyeyu-all-6 вказана вартість протезування «під ключ».

Фото з відкритих джерел
 

Вибір читачів за тиждень

Відео