Євгенія Цебрій

Стрілянина на Тернопільщині: суд обрав запобіжний захід підозрюваному військовому

Під час стрілянини двоє людей загинули, четверо отримали поранення. Причини такої поведінки солдата встановлюють. Триває досудове розслідування

Запобіжний захід військовому, підозрюваному в умисному вбивстві двох людей на Тернопільщині, обрав Тернопільський міськрайонний суд. Чоловіка взяли під варту в СІЗО терміном на два місяці без права внесення застави. Про це Терену повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільській області. 

Нагадаємо, трагедія сталася на Свято Успіння Пресвятої Богородиці 15 серпня у селі Доброводи Збаразької громади. Чоловік, одягнений у військову форму, влаштував стрілянину: двоє людей загинули, ще четверо отримали поранення, повідомили у відділі комунікації поліції області. Двох потерпілих доправили до лікарні, ще двом медики надали допомогу на місці події. 

Як повідомляють у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, військовий, який перебував у добовому наряді із ввіреною йому зброєю, самовільно залишив розташування військової частини та у центрі у с. Доброводи здійснив кілька десятків пострілів у людей навколо, після чого втік. Озброєного чоловіка того ж дня затримали.

Наступного дня 45-річному солдату батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ оголосили підозру за фактом умисного вбивства та закінченого замаху на вбивство. Йому загрожує довічне ув’язнення.

На вихідних жителі села влаштували мітинг з вимогою забрати військових з села, адже люди хвилюються за свою безпеку, пише 20 хвилин. 

Причини такої поведінки солдата встановлюють. Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

Фото Нацполіції

 

Вибір читачів за тиждень

Відео