Створити громади в Підгаєцькому районі допоможуть … 17 законів

ОТГ

1 лютого на спільній прес-конференції Віце-прем’єр-міністра Мінрегіону Генадія Зубка та Спеціального посланника Уряду ФРН з питань реформування України у галузях урядування та децентралізації Георга Мільбрадта було представлено перелік пріоритетних законопроектів з децентралізації.

«Ці законопроекти сприятимуть прискоренню та спрощенню процедури об’єднання територіальних громад, визначатимуть переваги, які отримують громади після об’єднання та врегульовуватимуть зміни, які відбуватимуться внаслідок реалізації реформ», – зазначив Георг Мільбрадт.

Генадій Зубко ж наголосив: «Зараз саме той час, коли ми повинні приймати рішення і звертатися до парламенту, щоби прийняти 17 ключових законопроектів з децентралізації. Це законопроекти, які були напрацьовані Мінрегіоном спільно з народними депутатами, місцевими громадами, громадянським суспільством і експертами. Їх прийняття дасть можливість підсилити реформу децентралізації вже в цьому році».

Крім того, в ході прес-конференції Віце-прем’єр-міністр Мінрегіону підкреслив, що в третині районів досі не відбулося об’єднання і цю ситуацію потрібно змінювати.

Для довідки: Тернопільська область одна з лідерів по впровадженню реформи децентралізації в Україні. На даний час лише в Підгаєцькому районі досі не створено жодної об’єднаної територіальної громади.

Вибір читачів за тиждень

Відео