Євгенія Цебрій

Суд виніс вирок жінці, яка покинула новонародженого сина у закинутій будівлі на Тернопільщині

248427921_166899128988453_1948023569213743892_n

Вирок жінці, яка покинула немовля у закинутій будівлі в Товстому Чортківського району, виніс Заліщицький районний суд 12 січня. Про це «Терену» повідомив  керівник Бучацької окружної прокуратури Михайло Носовський

- Жінці призначено міру покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. Оскільки вона свою вину визнала і розкалася у вчиненому, до того ж раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності, її звільнили від відбування цього покарання і призначили рік випробувального терміну, - каже він. - Жінка зобов’язана  періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, навчання або роботи. 

Хлопчик, якого залишила жінка, перебуває в обласному спеціалізованому будинку дитини. Його подальшу долю вирішуватимуть соціальні служби. 

Нагадаємо, 2 листопада минулого року 14-річна мешканка селища Товсте знайшла на території місцевого недіючого молокозаводу новонародженого хлопчика. Дівчина, проходячи повз закинуту будівлю, почула дитячий плач. Коли підійшла ближче, то помітила сумку, а в ній дитину. Вона забрала її, занесла в найближчий магазин, працівники якого викликали поліцію та швидку. Малюка доправили до лікарні з переохолодженням. 

- Слава Богу, що дитина закричала і дівчина це почула, - повідомляв тоді начальник Головного управління Нацполіції в тернопільській області Олександр Богомол. - Ця дитина в сорочці народилася. Якби ця дівчинка не побачила малюка, до кінця дня чи через ніч його могло вже не бути. 

Згодом правоохоронці знайшли матір немовляти. Нею виявилася 31-річна мешканка одного з сіл Чортківського району. Жінка виховує з чоловіком чотирьох дітей. За даним фактом розпочали кримінальне провадження згідно ч.2 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення в небезпеці. Наприкінці грудня минулого року жінці оголосили підозру, а в січні цього року справу передали до суду. 

Фото Головного управління Нацполіції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео