Ростислав Фук

Суд задовольнив позов Михайла Головка про поновлення на посаді голови Тернопільської облради

Колишній голова з другої спроби поновився на посаді

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив 1 серпня позов колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка про поновлення на посаді та виплату зарплати за час вимушеного прогулу. Про це пише Zaxid.net.

Нагадаємо, голову Тернопільської обласної ради у червні 2023 року викрили «на гарячому» одразу після одержання ним понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення в перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради.

26 жовтня депутати Тернопільської обласної ради одноголосно проголосували за звільнення Михайла Головка.

Михайло Головко та його адвокати переконували суд, що позачергова сесія, на якій звільнили голову обласної ради, незаконна. Відповідно, рішення, які на ній ухвалили, нелегітимні, – пише Zaxid.net.

Представниця Тернопільської ОВА Оксана Михальчук у суді заявила, що все законно. Вона зазначила, що за звільнення Головка одноголосно проголосував 51 депутат, який був на сесії (всього депутатів 64).

Рішення про поновлення на посаді Михайла Головка ухвалила колегія суддів під головуванням Володимира Качмара.

Як писав Терен, 11 січня слідчі висунули Головку нову підозру – в незаконному поводженні зі зброєю. Тепер його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 368 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України.

До 13 лютого Михайло Головко перебував під цілодобовим домашнім арештом, який оскаржила сторона захисту.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя

Фото Zaxid.net

Вибір читачів за тиждень

Відео