Сумлінним підприємцям в Тернополі полегшать життя

537de992d64a2

Тернопільським підприємцям, які належним чином виконували свої зобов’язання перед тернопільською громадою, після завершення дії договору оренди земельних ділянок, будуть автоматично поновлювати документи на наступні п’ять років. Таке рішення ініціював міський голова Тернополя Сергій Надал. Раніше щодо кожного підприємця приймалося окреме рішення, що породжувало широкі можливості для корупції на різних етапах підготовки чи погодження документів.

Революційну пропозицію, яка знищить можливості для потенційної корупції, міський голова Сергій Надал озвучив під час зустрічі з нагоди Дня підприємця України. Згідно проекту рішення з метою спрощення процедури поновлення договорів оренди землі пропонується “Поновити договори оренди землі, термін яких закінчується в період з 1.10.2016 року до 1.04.2017 року, терміном на 5 років з моменту їх закінчення”. Таким чином, майже сотня підприємців продовжать договори без зайвих проблем. Раніше на затвердження кожного дозволу вимагалося окреме рішення міськради.

“Я пропоную одним рішенням міської ради продовжувати на п’ять років договори тим підприємцям, які не порушували умов оренди. До яких не мають претензій контролюючі органи, сусіди по цих земельних ділянках та земельна комісія в міській раді. Таким чином, усувається зайва бюрократія. Підприємець буде спокійно працювати, знаючи, що місто є його партнером. Не буде витрачати зайвих зусиль кожні п’ять років, щоб гарантувати собі спокійні умови для роботи. Такий механізм вигідний всім: громаді Тернополя та підприємцям. Мерія буде партнером для підприємців. Сподіваюся, проект рішення підтримають і депутати міської ради. Це реальний крок для подолання корупції”, – зазначив Сергій Надал.

“Я прошу кожного підприємця звертатися до правоохоронних органів, якщо у нього вимагатимуть якісь кошти за “вирішення питання продовження оренди земельної ділянки. Після ухвалення пропонованого рішення такої проблеми у чесного та відповідального бізнесу не буде”, – продовжив міський голова.

Проект рішення щодо нового порядку продовження договорів на оренду земельних ділянок підприємцями після обговорення у земельній комісії буде винесено на розгляд наступної сесії.

Ініціативу міського голови Сергія Надала вже підтримали окремі депутати.

«Неймовірно позитивна земельна ініціатива міського голови Сергія Надала! Автоматично продовжити договори оренди, котрі закінчуються і до яких немає аргументованих зауважень, це, я б сказав - революційний крок! Особисто підписуюсь під кожним словом даної ідеї», - написав на своїй сторінці у facebook депутат міської ради Іван Сороколіт.

«Доповнити хіба можна часовим проміжком і продовжувати договори не лише ті, які закінчуються з 01.10.2016 року, але і ті, які вже закінчились або закінчились кілька місяців тому і по котрих законодавство дозволяє продовжувати термін оренди без аукціону», - запропонував І.Сороколіт.

Вибір читачів за тиждень

Відео