Віра Олександрович

Супровід у справі залізничної лікарні здійснюють працівники СБУ в Тернопільській області

Лікарня_залізнична

Інспектора ДАБІ у Тернопільській області підозрюють у криміналі. Правоохоронці вважають, що він підробив приватизаційні документи на історичну будівлю у Тернополі. До розслідування навіть залучили працівників СБУ в області.

Нагадаємо, йдеться про приміщення вартістю понад 30 млн грн і на ньому вже «висять» кілька кримінальних справ. Так, справу директора підприємства, причетного до спроби незаконної приватизації будівлі у центрі міста, вже скерували до суду. Окрім того, в обласній прокуратурі вимагали взагалі скасувати незаконні рішення виконавчого комітету та сесії Тернопільської міськради щодо приватизації цього майна. Тепер, під їхнім процесуальним керівництвом, повідомили про підозру інспектору будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в Тернопільській області.

- Він вніс завідомо неправдиву інформацію про виконані роботи з реконструкції будівлі колишньої залізничної лікарні у Тернополі, - стверджують у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. – Йдеться про порушення за ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України.

Під час розслідування встановили: інспектор ДАБІ, достовірно знаючи, що обсяг робіт не був виконаний у повному обсязі, склав і видав офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3, і можливість прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта.

- Триває слідство, - запевнили у прокуратурі. - Його здійснюють слідчі 3-го слідчого відділу ТУ Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у Львові за оперативного супроводу працівників СБУ в Тернопільській області.

До слова, «благословив» це розслідування колишній головний прокурор Тернопільщини Петро Бойко. Саме він наполягав, що вартість будівлі занизили у 7 разів і намагалися саме за такою ціною приватизувати.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео