Віра Олександрович

Сурогат на Тернопіллі розливали у брудні пляшки (фото)

unnamed (20)

Фальсифікату на понад 135 тисяч гривень цього року вилучили на Тернопільщині.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС)  у Тернопільській області.

- Наші працівники встановили факт виготовлення із метою збуту фальсифікованих алкогольних напоїв, - кажуть у податковій. - Фальсифікат розливали у приватному домоволодінні, причому - в антисанітарних умовах. Пляшки, у яких зберігали сурогат, уже були у користуванні, а тому, задля товарного вигляду на них наклеювали підроблені марки акцизного податку.

unnamed (21)
unnamed (21)

За результатами проведених обшуків, вдалося виявити і вилучити 450 л спирту, 434 л фальсифікованої горілки, вугільні фільтри для очищення спирту, а також спиртометри і тару.

- Слід відзначити, що кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення ще понад 2 тисяч 200 пляшок горілки, - додають фахівці. - Загальна вартість вилучених під час обшуків підакцизних товарів становить 135,2 тис. грн. За цим правопорушенням наразі триває досудове розслідування.

unnamed (22)
unnamed (22)

Усього від початку року співробітники податкової міліції області із незаконного обігу вилучили 77,5 тис. л спирту і 3,1 тис. л алкогольних напоїв, а також припинили діяльність шести підпільних цехів із їх виготовлення.

- Тож вдалося запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі близько 8,5 млн грн, - підсумовують у податковій. – Уже завершили розслідування та направлено до суду кримінальні провадження стосовно 11 осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео