Тамара Коблик

Сусідні з Тернопільщиною області атакували росіяни (фото, оновлено)

Вночі 8 травня атаковано енергетичні об'єкти в шести областях, над Києвом збили всі цілі, рф била балістикою, дронами і ракетами

У ніч проти 8 травня росія масовано атакувала Україну шахедами, крилатими та балістичними ракетами. Було атаковано енергооб'єкти у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Атаковані об'єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією, - йдеться у повідомленні.

За словами Галущенка, ворог хоче позбавити українців можливості достатньо виробляти та передавати електроенергію. Ощадливе використання електроенергії - внесок кожного у перемогу.

Міністр зазначив, що особливо важливим є відповідальне споживання у ранкові та вечірні години.

Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні, 8 травня, близько 5 години ранку, окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає, - йдеться у повідомленні.

Також через влучання російської ракети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. 

Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у нашій області о 06:27, окупант атакував Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали.

Станом на цю годину у нашій області обійшлося без жертв і потерпілих.

Усі системи життєзабезпечення Львівщини працюють у штатному режимі.

Ворог завдав ракетних ударів і по Прикарпаттю. Ціллю був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа. На місці події працювали відповідні служби, вогонь вдалось оперативно локалізувати. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

На щастя, обійшлося без постраждалих. Стан пошкоджень об'єкта уточнюється. 

На Київщині внаслідок ракетної атаки та загоряння об'єкта цивільної інфраструктури пошкодження отримали дві особи — 62-річна жінка та 34-річний чоловік. Про це повідомив мер Броварів Ігор Сапожко.

В стресовому стані та з пошкодженням кінцівок вони госпіталізовані до Броварської лікарні.

Українські сили ППО знищили всі ворожі цілі у районі Києва під час нічної ракетної атаки 8 травня. Про це повідомили у телеграм-каналі КМВА.

Ворог завдав по столиці ракетного удару – застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків, - йдеться у повідомленні.

Укрзалізниця знову під прицілом ворога. Зранку, 8 травня,  країна-терорист атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні. Внаслідок ворожих ударів пошкоджені колії та  вокзал міста. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Наразі рух поїзда №121/122 Київ — Херсон — Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва. Звідти пасажирів до Херсона і зворотно везтимуть автобусами. 

Наразі всі 99 пасажирів у безпеці.

Решта поїздів Укрзалізниці продовжує рух за графіком.

Фото REUTERS/Sofiia Gatilova, Київської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео