Ростислав Фук

Священник-блогер з Тернопільщини поділився перевіреним рецептом квашених огірків

Священник захоплюється кулінарією і часто знімає відеоблоги з приготування страв та випічки солодощів

Відомий на Тернопільщині священник Олексій Філюк на своїй фейсбук-сторінці опублікував перевірений ним роками рецепт квашених огірків.

Священник захоплюється кулінарією і часто знімає відеоблоги з приготування страв та випічки солодощів, а також знімається у кулінарних телепрограмах. Своїми рецептами з радістю ділиться з глядачами та підписниками.

Квашені огірки від Філюка

В літрові, або трилітрові банки складаємо на дно: листя хрону, корінь хрону, листя вишні, листя смородини або малини, пару зубчиків, кріп парасольки, перець чорний горошок.

Тісненько, один до одного складаємо наші огірочки. На верх банки знову кладемо листя хрону, парасольки кропу та листя дуба, – продовжує отець.

Заливаємо розсолом:

На 1 літр холодної води 1 столова ложка з чубчиком солі. Олексій Філюк ще практикує ложку спирту або трошки горілки, щоб не було плісняви.

Закриваємо пластмасовою кришкою і несемо до підвалу, огірочки гарно вквасяться і стають дуже смачні, – каже священник.

Читайте також: Сезон городніх огірків: ціни на ринку у Тернополі та секрети квашення

Фото Олексія Філюка

Вибір читачів за тиждень

Відео