Консервуємо огірки: кращі рецепти на всі смаки
Щоб смакувати огірочками взимку, треба заготовити їх улітку
«Сільський господар» зібрав для своїх читачів перевірені рецепти консервації досвідчених господинь.
МАРИНОВАНІ ОГІРКИ З МОРКВОЮ І ЦИБУЛЕЮ
Необхідні продукти:
На кожну літрову банку слід взяти огірки, дві парасольки кропу, морквину та цибулину.
Маринад: на чотири літрові банки потрібно: 2 л води, 7,5 ст. ложок цукру, 3 ст. ложки солі і 175 мл оцту 9%.
Приготування:
огірки помити, залити водою і залишити на 7 годин. Очищену моркву та цибулю нарізати кільцями. На дно банки викласти моркву та цибулю і щільно заповнити її огірками . Воду закип’ятити, покласти туди цукор і сіль. Залити вміст банок отриманим розсолом на 15 хвилин. Злити маринад у каструлю і знову закип’ятити, потім наповнити ним банки. Далі розсіл знову злити і додати оцет. Розлити маринад у банки, закрити металевими кришками, перевернути їх і тепло укутати.
ОГІРКИ ПО-ГРЕЦЬКИ
Необхідні продукти:
5 кг огірків, 2 ст. ложки гірчиці, 1ст. ложка меленого перцю, 1 склянка оцту, 1 склянка цукру, 0,5 склянки солі, 1 склянка олії, 1 головка часнику, зелень кропу.
Приготування:
Огірки порізати поздовж, часник подрібнити на часникодавці, кріп дрібно нарізати. Все перемішати і залишити на 5 годин. Викласти огірки в 0,5 л банки та залити юшкою, яка залишилася після них. Стерилізувати – 10-15 хвилин.
Вихід – 10-12 банок.
СОЛОНІ ОГІРКИ З ЧАСНИКОМ
Необхідні продукти:
1 кг огірків, 500 мл води, 100 г цукру, 1 ст. ложка солі, 100 мл оцту 9% 3 зубчики часнику.
Приготування:
Вилити в каструлю воду, додати цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння, потім остудити.
У стерилізовані банки викласти огірки і часник, залити маринадом, накрити стерилізованою кришкою.
В іншу каструлю на дно вистелити рушник, поставити банку, залити водою так, щоб вона доходила до плічок банки. Після того, як вода закипить, стерилізувати банку 10-15. За цей час огірки потемніють. Банку закатати, укутати і залишити до повного охолодження.
Фото з відкритих джерел