Ілона Хомів

Сезон городніх огірків: ціни на ринку у Тернополі та секрети квашення (відео) 

Цього літа ці популярні овочі досить дорогі, адже спекотна погода не дуже сприяє хорошому врожаю, кажуть продавці

Почався сезон городніх огірків, відтак біля прилавків на ринку у Тернополі ажіотаж на ці популярні овочі. Скільки коштують огірки та які секрети їх квашення на зиму, дізнавались журналісти Терену.

Домашні огірки, які привозять із навколишніх сіл, обійдуться у 60 гривень за кілограм. 

Огірки більших розмірів із господарств Борщівщини можна придбати по 35 гривень за кілограм, дрібні – 40 гривень. 

На ринку можна знайти й парникові огірки, які підійдуть для приготування овочевого салату. Їх вартість – 12-15 гривень за кілограм.

Ціна цього літа досить висока, тому що на врожайність огірків негативно впливає палюче сонце, відтак листя овочів дуже швидко сохне, розповідають продавці. 

Також на ринку продається набір для квашення чи маринування огірків, який складається з кропу, петрушки, листя хрону чи вишні. Його вартість – 15 гривень. І не забудьте про часник – головка близько шести гривень. 

Опитані тернополяни дуже люблять їсти свіжі огірки, а також квасять їх на зиму. Рецептами поділилися й із журналістами Терену. 

Огірки замочити в холодній воді на 1-2 години. Тим часом підготувати маринад, для нього потрібно взяти: 1 літру води, 2 ст. ложки солі. У трилітрову банку покласти зелень: кріп, хрін, часник. Огірки поскладати у банку та залити готовим маринадом, закрити кришкою та поставити в холодне місце, – розповідає свій рецепт тернополянка Галина. 

Дуже подібний рецепт і в тернополянки Руслани. Його вона називає надзвичайно легким та швидким.

У банку покласти зелень: петрушку, часник, кріп. Тісно поскладали огірки та залити ропою (кількість солі додавати на власний смак). Такі огірки виходять дуже хрусткі та стоять цілу зиму, – каже жінка. 

До речі, щоб добре хрустіли квашені огірки, дехто ще додає в банку листя вишні чи хрону. 

Читайте також: На ринку у Тернополі подешевшали кабачки: що з них приготувати.

Фото, відео Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео