
Священник-блогер з Тернопільщини поділився рецептом своєї паски (фото)
Священник каже, для приготування обов’язково потрібно мати бажання, добрий настрій і молитву

Рецепт смачної паски опублікував на своїй фейсбук-сторінці знаний священник-блогер із Тернопільщини Олексій Філюк.
Для приготування нам потрібно: бажання, добрий настрій і молитва, щоб Бог благословив наші руки і працю, – каже священник.
Інгредієнти:
- борошно - 1 кг, можливо трішки більше;
- молоко - 500 г;
- жовтки - 12 шт;
- дріжджі пресовані - 100 г;
- масло (або маргарин) - 200 г;
- цукор - 350 г;
- родзинки - 100 г;
- сіль - 1/2 ч.л;
- лимон (цедра) - 1 шт.
- ванільний цукор - 20г.
Спочатку готуємо опару: розводимо дріжджі в теплому молоці та додаємо 100 г цукру і 200 г борошна (від загальної кількості). Перемішуємо та залишаємо в теплому місці на 15-20 хв. Наша маса має збільшитися в об‘ємі вдвічі. Далі додаємо в опару решту цукру, жовтки, родзинки, цедру лимона, сіль і поступово домішуємо в тісто усе борошно. Вимішуємо тісто і в процесі додаємо розтоплене або кімнатної температури масло (маргарин). Вимішуємо тісто орієнтовно 15 хвилин, щоб почало відставати від рук. Далі ставимо в тепле місце, щоб збільшилося удвічі, далі ще раз прим’яти і ставимо, щоб підросло знову.
Розкладаємо тісто у підготовлені форми, заповнюючи на 1/3 частини. Ставимо ще раз на підйом (знов накритими). Перед випіканням змащуємо збитим яйцем. Поміщаємо паску випікатися в розігріту духовку. Спочатку температура 200 градусів, через 10 хвилин зменшуємо до 170-160 градусів. Випікати близько 40-50 хв (час залежить від величини паски, чим менша форма, тим менше часу знадобиться, і навпаки). Щоб верх не підгорів в процесі як рамочка зарумʼяниться, можна накрити фольгою.
Читайте також: 5 рецептів великодніх пасок, які завжди вдаються
Хто пече паску у тернопільських родинах і які секрети її приготування: опитування
Фото Олексія Філюка