Ростислав Фук

Священник з Тернопільщини повернувся назад до московського патріархату після переходу в ПЦУ

Феодор Мартинюк покаявся за перехід в «розкол» і знову прийнятий в лоно Української Православної церкви, йдеться у заяві, підписаній секретарем УПЦ МП

Настоятель церкви Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього села Дзвиняча Кременецького району Федора Мартинюка перейшов назад  до московського патріархату, після того, як разом із громадою перейшов до Православної Церкви України. Відповідну заяву опублікували на сторінці Тернопільської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, 23 травня Федір Мартинюк спільно з громадою села Дзвиняча звернувся з проханням про перехід до Православної Церкви України. Таким чином, він став другим священником УПЦ московського патріархату на Тернопільщині, котрий перейшов до ПЦУ з часу її створення і надання Томоса. Архієпископ Нестор задовольнив прохання та видав указ про приєднання парафії до складу Тернопільської єпархії.

Але вже 26 травня на сторінці Тернопільської єпархії УПЦ МП опублікували заяву секретаря Степана Балана про покаяння за «розкол» та повернення Федора Мартинюка в лоно Української Православної церкви.

Відтак того ж дня владика Нестор представив громаді нового настоятеля – протоієрея Ігоря Кубишина.

Фото: Тернопільська єпархія УПЦ, Тернопільська єпархія ПЦУ

Вибір читачів за тиждень

Відео