Ростислав Фук

На Тернопільщині за два дні до Православної Церкви України перейшли три парафії московського патріархату (фото)

Архієпископ Нестор задовольнив прохання релігійних громад та видав указ про приєднання парафій до складу Тернопільської єпархії

Три парафії московського патріархату перейшли до Тернопільської єпархії Православної Церкви України за два дні минулого тижня. Про це повідомили на сайті єпархії.

Першими рішення відмовитися від підпорядкування російській церкві реалізували мешканці Великих Загайців Кременецького району. Половина з них висловили бажання перейти до Тернопільської єпархії.  Їхні представники прибули 19 травня до єпархіального управління. У місцевому храмі Воздвиження Хреста Господнього наразі парафії ПЦУ та УПЦ МП служитимуть почергово.

Того ж дня в єпархіальному управлінні також зустріли представників парафії Різдва Пресвятої Богородиці села Піщатинці Кременецького району.

20 травня переважною більшістю голосів перехід до ПЦУ ухвалила релігійна громада парафії святого апостола і євангеліста Луки у Шумбарі. 

Архієпископ Нестор задовольнив прохання релігійних громад та видав указ про приєднання парафій до складу Тернопільської єпархії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео