Олеся Поліщук

Священники УГКЦ з Тернопільщини передали кутю українським захисникам на сході

12-45-41-z1

Священники УГКЦ з Тернопільщини відвідали 6 січня військових на сході, де роздавали кутю та різдвяні подарунки від усіх деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

- Наприкінці грудня минулого року архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк організував серед духовенства та вірних Тернопільщини збір продуктів та коштів для військових, що перебувають у зоні бойових дій, - повідомили на сайті архиєпархії.

Особливими дарунками для військових були різдвяна кутя, вареники, м’ясні та кондитерські вироби.

 – Страви були виготовлені руками вірних. Для військових це має значення, адже ці подарунки були виготовлені з любов’ю та вдячністю, вони є виразом уваги, пошани та пам’яті про тих, хто захищає рідну землю, які у важких обставинах жертвують своїм здоров’ям і часом, - розповів єпископ-помічник Теодор Мартинюк.

Владика наголосив, що військові  на Луганщині з вдячністю приймали дари і щоразу передавали для всіх тих, хто їх приготував, сердечні вітання.

Єпископа Теодора та отця Януарія супроводжував о. Сергій Паламарчук, настоятель греко-католицької парафії у м. Лисичанськ, разом із семінаристами Дрогобицької духовної семінарії. Під час відвідин військових частин вони співали різдвяні колядки.

- Це була єдина можливість для воїнів відсвяткувати Різдво Христове у короткій молитві і прославі новонародженого Христа, у спільному споживанні традиційних різдвяних страв згідно з українською традицією, - каже кир Теодор.

12-45-56-z2
12-45-56-z2

12-45-50-z3
12-45-50-z3

Фото з сайту

Вибір читачів за тиждень

Відео