Віра Олександрович

Сюрприз для тернопільських аграріїв: 1 мільярд гривень для фермерів знайдуть у 2018 році

Гройсман

Постанову «Про схвалення Концепції розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки» Кабінет Міністрів України прийняв сьогодні, 13 вересня.

У Департаменті інформації і комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів журналісту «Терену» повідомили: Уряд офіційно визначив фермерство як найбільш оптимальну форму розвитку сільського господарства і основний пріоритет державної підтримки. Відтак Верховній Раді запропонують передбачити у Держбюджеті-2018 аж 1 млрд грн на підтримку фермерів.

Нагадаємо, вперше про таку можливість Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час Всеукраїнського форуму уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України, що відбувся на Тернопільщині 20 липня 2017 р. Про цей захід «Терен» писав докладно ТУТ, ТУТ і ТУТ.

За розрахунками Уряду, кількість робочих місць, створених фермерами, за 3 роки має зрости у 5 разів – із 100 тисяч до 0,5 млн. До того ж, впровадження системної підтримки фермерства за цей же період дозволить збільшити виробництво валової продукції сільського господарства удвічі. Це, у свою чергу, сприятиме покращенню переробки сировини всередині країни.

Довідка. Як Програма допоможе фермерам: - Вона включає у себе фінансові інструменти підтримки виробництва тваринницької продукції, садівництва, виноградарства і переробки сільськогосподарської продукції. - Будуть здешевлені агрокредити  і агрострахування, підтримку отримають фермери-початківці. - Для розвитку садівництва, виноградарства, хмелярства і вирощування органічної  продукції планується проведення спеціальних земельних аукціонів на право оренди земель. - Створять стимули для технічного переозброєння фермерів, збільшення площ під органічними культурами (прогноз приросту - 10%), а також відновлення галузей тваринництва.

Фото «Терен»

Вибір читачів за тиждень

Відео