Тарас Томенко розповів студентам про свій «Будинок «Слово» (відео)

111111

В Тернопільському педагогічному університеті відбулась зустріч із режисером та продюсером фільму про розстріляне відродження.

Засновники стрічки «Будинок «Cлово» розповідали студентам та викладачам Вишу про те, яку роботу необхідно було проробити, аби відзняти документальний фільм, в якому повністю відмовились від постановочних сцен. Актори не були задіяні, лунають лише голоси за кадром. В фільмі  використані лише документальні відео – матеріали.

- Дуже зацікавив фільм, бо фактично це і є першоджерело про життя письменників розстріляного відродження з «Будинку «Слово». Нам щоб зараз побачити цілісну картину того часу, хіба по крихтах збирати інформацію в архівах. А це вже готовий перший масштабний матеріал, який показує для чого взагалі цей будинок був побудований і яку мету мала радянська влада, – ділиться враженнями студентка факультету журналістики Ірина Стахурська.

Фільм оповідає про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30-х роках в Харкові. Творці використовували лише документальні матеріали, фотографії та кінозйомку, яку витягли з архівів СБУ, інститутів та університетів, недоступну раніше для широкого глядача.

- Сьогодні о 19:00 відбудеться прем’єрний показ в «Сінема Сіті». Я усіх запрошую! Фільм про період розстріляного відродження, про розквіт української культури, літератури і мистецтва у європейському контексті, - розповідає режисер Тарас Томенко.

У прокат фільм вийде 30 листопада у кінотеатрі «Палац кіно» (вул. Івана Франка, 8) та  кінотеатрі «Сінема Сіті» (ТРЦ «Подоляни», вул. Текстильна, 28ч). Згодом картина буде доступна в рамках просвітницьких показів в школах, бібліотеках та кіноклубах.

Пропонуємо переглянути трейлер до кінострічки:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pOy4x35xHjM[/embed]

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео