Те, що на Львівщині оберігають, у Тернополі будуть спалювати

Peat_Lewis

Аби вберегти поклади торфу на Львівщині, планують створити заповідники. В той же час на Тернопільщині цей вид корисних копалин хочуть використати для опалювання котелень. 

Так, новий ландшафтний заказник «Торфовище Білогорща» площею 119,6 га планують незабаром створити  на Головному європейському вододілі з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу (понад 7 м), аби зберегти унікальні торфово-болотні комплекси. Адже із результатів наукових досліджень стало відомо, що там зростають 42 види рідкісних рослин та проживають  25 видів тварин. Таку можливість нещодавно обговорили в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, повідомляють на сайті «Україна Молода» .

Натомість  у Тернополі знайшли інший спосіб використання продукції з торфу, причому, не зовсім безпечний. До прикладу, у міській раді повідомили, що проект із переобладнання котельні на вулиці Київській пройшов відповідну екологічну експертизу. Однак державна екологічна інспекція в Тернопільській області стверджує протилежне.

832266
832266

Як уже повідомляв ТЕРЕН, діючі котельні у Тернополі хочуть перевести із газу на альтернативні види палива, серед яких є і торф’яний порошок.

Вибір читачів за тиждень

Відео