Віра Олександрович

Тернопіль буде без МАФів, але із Почесним консульством Республіки Литви

Маф

Незаконні тимчасові споруди  демонтують у Тернополі. Таке та чимало інших рішень ухвалили на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 21 липня.

Стосується знесення насамперед 3-х споруд, які виявили на вулицях Живова і Чорновола, уточнює міський голова Сергій Надал.

- З метою усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування, у Тернополі проведуть демонтаж кількох МАФів, - каже він. - Постійно діюча робоча група повинна виконати це рішення у 15-денний термін. Нагадаю, суб’єкти господарювання можуть самостійно демонтувати свої об’єкти у 10-денний термін.

Зокрема, за його словами, демонтажу підлягають такі 3 об’єкти: - кіоск з продажу тютюнових виробів, вул. Живова, біля будинку №18А; - ятка з продажу квасу, вул. Живова, біля будинку №18А; - кіоск з продажу друкованих засобів масової інформації, вул. В. Чорновола, навпроти будинку №1.

- Вирішили також демонтувати і деякі елементи – брами, ворота, паркани, які встановили мешканці окремих дворів, - додає він. – Виходить так: у дворі роблять ремонт, він отримує зовсім інший вигляд, зростає кількість місць для паркування, і тут у багатьох відразу виникає бажання відгородитися. Хочу нагадати, що місто – це єдиний великий простір, потреби робити загородження немає, адже це – перешкода для інших тернополян. Відтак, встановлення таких об’єктів – не дозволене.

Що цікаво, у Тернополі незабаром буде Почесне консульство Республіки Литви. Приміщення для цієї установи вже знайшли і виділили на цьому засіданні виконавчого комітету. Окрім того, члени виконкому заслухали інформацію про виконання бюджету Тернопільської МТГ за І-ше півріччя. Виявилося, що виконали його на 55,5% від річного плану.

Фото з сайту Тернопільської міської ради і трансляції на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео