Тернопіль має на кого рівнятися

1

Міський став, безперечно, є основною принадою для туристів. Але що ж робити у тих містах, де самої водойми замало, аби справити незабутнє враження на іногородніх гостей? Франківчани знають і діляться блискавичним задумом з журналістами щоденної інтернет-газети «Версії».

- Будування двох човнів епохи Середньовіччя – це перший проект в Україні такого масштабу, - пише кореспондент Максим Шпирка. - Він приверне увагу туристів до Франківська як такого, в якому створюються вагомі креативні культурні проекти.

2
2

Задум покликаний максимально залучити активних людей до створення цих культурних об’єктів. Крім того, спонукатиме молодь долучитись та проявити свій потенціал в навчальних і розважальних програмах. З цією метою вже навесні 2019 року на території міського озера буде облаштована справжня «Середньовічна Корабельня».

Ініціатори проекту підбирали кораблі, які було б реальніше збудувати, зважаючи на матеріали і ціни. В цілому вартість втілення такого задуму в життя складає 1,5 млн гривень. Це кошти, які потрібні на будівництво трьох кораблів.

4
4

Кошти планують зібрати за допомогою оголошеної акції - «200 внесків по 200 грн». Для цього необхідно двісті людей, які вкладуть 200 гривень, щоб проект міг стартувати. Людина, яка вклала гроші, матиме можливість покататися міським озером на човні скандинавського типу.

«Гарольд ІІІ» та «Єлизавета Київська» - так назву носять човни епохи Середньовіччя, вони будуть будуватися просто на березі озера.

- Ми там облаштуємо будівельний майданчик «Середньовічну корабельну». Тому так і назвали проект. Протягом п’яти місяців ми будуватимемо ці кораблі, - коментує Назар Морозко, керівник будівництва кораблів в проекті «Середньовічна корабельня» і засновник благодійного фонду.

3
3

Фото: versii.if.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео