Тернопіль має на кого рівнятися

B407A32D-D33E-4035-BF9C-CB1419B1DB96

У Львові планують облаштувати багатофункціональний мистецький простір.

У дворі галереї мистецтв імені Бориса Возницького, створеній у 1897 році, планують облаштувати простір, аналогів якому у місті ще немає. Для цього Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького уклала договір на виготовлення проєкту багатофункціонального мистецького простору, який включав би в себе окремі площі, але був під великим скляним накриттям.

Про це пише Тvoemisto.tv.

Як коментує речник Галереї Василь Мицько, проекту поки немає, але є ідея та бачення, яким він має бути.

- Ми б хотіли бачити багатофункціональний мистецький простір, де були б площі для наших фондосховищ, адже вони у нас в Музеї дуже багаті. Це також має бути кофмортне місце для музейних предметів і науковців, – каже Василь Мицько. 

За йогословами, це має бути мистецький майданчик для експонування, який з легкістю міг би транформуватися і у сцену, і у місце для проведення лекцій, майстерок та інших заходів. 

Заходи, що передують проектуванню, планують закінчити до кінця цього року, а кошти на них мають виділити з державного бюджету.

Згідно з планом ділянки території Галереї, вона охоплює площу 4,8 га, а створення простору у внутрішньому дворику буде розташоване на площі 0,115 га.

Фото ілюстративне

Вибір читачів за тиждень

Відео