Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

2

Не лише проживати, а й навчатися та розвиватися студенти Українського католицького університету зможуть у новому колегіумі, який незабаром відкриють у Львові.

Поблизу Стрийського парку розпахне свої двері новий кампус, розрахований на понад 200 студентів. Будівництво якого тривало майже два роки.

Як повідомляють на сайті УКУ, у новій 5-поверховій будівлі, площею понад 8 тис. м2 розмістяться житлові кімнати для студентів університету, Студентський центр УКУ – простір для навчання та дозвілля, а також офісні блоки й гостьові кімнати.

На першому поверсі облаштували Студентський центр із ігровими кімнатами, навчальними аудиторіями, деканатом студентського життя, Центр абітурієнта, пральню та велопарковку.

Другий та третій поверхи кампусу займають гостьові кімнати для студентів і кураторів. Загалом у новому колегіумі зможуть проживати понад 200 мешканців. На кожному студентському поверсі є світлиця і кухня-вітальня зі столиками та необхідною технікою для приготування їжі. Обидва колегіуми об'єднані спільним переходом, а між двома будівлями облаштували дворик.

Отець Юрій Козловський, магістр Колегіуму, каже, що в розробці проєкту університет не копіював уже відомі світові моделі, а створив свою унікальну. Адже, як запевняє о. Юрій Козловський, саме досвід життя у першому Колегіумі допоміг робочій групі доповнити й урізноманітнити студентський простір.

- Ми побачили, що для старшокурсників важливою є можливість обирати формати для проживання, проведення дозвілля. Тому, плануючи новий Колегіум, ми брали до уваги як формаційну складову, так і житлові умови. Тут пропозиції будуть ще більш різноманітними, –  коментує отець.

3
3

4
4

5
5

1
1

Фото з сайту УКУ

Вибір читачів за тиждень

Відео