Ростислав Фук

Тернопіль відвідала делегація представників ООН та посольства Швеції: що обговорювали

Співпраця з Фондом народонаселення ООН триває впродовж останніх декількох років

8-9 жовтня Тернопіль відвідала міжнародна делегація у складі представників ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) та представників Посольства Швеції. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

В рамках візиту з гостями відбулася спільна зустріч за участі міського голови, начальниці управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христини Білінської та представників соціальних служб та громадського середовища. 

Наша співпраця з Фондом народонаселення ООН триває впродовж останніх декількох років.  Для нас надзвичайно важливо отримувати консультації від фундації для використання їх у нашому місті. Завдяки наданій матеріальній підтримці ми мали можливість придбати обладнання та техніку і забезпечити реалізацію ряду соціальних проєктів, що були важливими для нашого міста. Зокрема, це проєкти, які направлені на зменшення насилля в сім’ї, підвищення Індексу благополуччя молоді тощо. До початку війни ми працювали лише з мешканцями нашої громади, а від моменту повномасштабного вторгнення робота ведеться і з внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, це люди похилого віку і матері з дітьми, оскільки саме вони потребують найбільше допомоги і захисту. На жаль, війна залишає психічні травми. Тому наші громадяни, які вимушені були покинути свої домівки потребують соціальної адаптації до нових умов життя, – йдеться в повідомленні.

Відзначили також, що Тернопіль два роки поспіль мав почесне звання «Молодіжної столиці України». У місті також впродовж двох років проводиться Індекс благополуччя молоді, завдяки якому місто дізнається інформацію про різні аспекти життя юного покоління, а саме: що турбує молодь, які потреби необхідно вирішувати першочергово, наскільки місто комфортне для проживання та інше. 

Нагадаємо, серед соціальних проєктів у місті працює кімната кризового реагування для громадян, які постраждали від домашнього насильства. ЇЇ  відкрито  в межах проєкту «Трамплін до рівності», за реалізації Тернопільською міською радою спільно з Фондом ООН народонаселення в Україні (UNFPA), БФ «Українська фундація громадського здоров’я» за фінансової підтримки Уряду Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео