Віра Олександрович

Тернопілля: групі наркодилерів призначили заставу - понад 2 млн грн (відео)

27073043_1858791690829157_3704920027082665524_n

Аж 500 грамів амфетаміну, вартість якого на «чорному ринку» становить близько 200 тис. грн, а також арешт чотирьох наркодилерів - такими є результати спецоперації, до якої на Тернопіллі залучали спецпідрозділ КОРД.

Подробицями затримання цієї банди із журналістами 23 січня поділився начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. «Розробка» цього угруповання була дуже складною і тривала майже півроку.

[embed]https://youtu.be/zlDv779VvFs[/embed]

- Нарколабораторію облаштували на хуторі біля села Озерна Зборівського району, - каже Олександр Богомол. – Вони там купили хату. Працювали не щодня, адже треба було наперед думати про збут. Адже масштаби були потужними: за один день вони могли зварити «дозу» фактично для 500 наркозалежних. Серед них були як жителі нашої області, так і сусідніх.

На трасі Львів-Тернопіль 10 січня правоохоронці затримали автомобіль, у якому перебували четверо чоловіків. Усі – тернополяни. У них поліцейські вилучили близько 500 г амфетаміну.

- Це одноденна «варка», - пояснює Олександр Богомол. – Це була дуже обережна група. Як кажуть наші оперативники: «Ходять задом наперед». Працювали вони так на території області протягом року. Аби затримати їх без інцидентів, ми залучали спецпризначенців КОРДу.

Річ у тім, що у поліції знали - злочинці мають зброю і вибухівку. Більше того, організатор банди під час затримання кричав, що підірве себе і всіх, хто поруч. Але все врешті обійшлося. Того ж дня чотирьох активних учасників групи взяли під варту.

- Для них суд обрав міру запобіжного заходу із правом внесення застави, - продовжує полковник. - Її розмір для кожного визначили у сумі 528 тис. грн. Сподіваюся, таких грошей вони не знайдуть, а тому справу вдасться завершити без ускладнень.

Наразі поліція розшукує решту активних учасників банди. Підозрюють, що їх було не менше десяти, адже мережа розповсюдження наркотиків була доволі широкою.

Йшлося під час прес-конференції також про таке – ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео