Віра Олександрович

Тернопілля: за порушення митних правил доведеться сплатити штраф

Штраф

Штрафів на суму 68 тис. грн сплатять підприємці за результатами розгляду справ про порушення митних правил.

Лише у серпні працівники Тернопільської митниці Державної фіскальної служби (ДФС) склали 13 подібних протоколів на загальну суму 528,4 тис. грн, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Справи стосувалися порушення ч. 1 ст. 483, ч.3 ст. 470 і ч. 3 ст. 481 Митного кодексу України, - уточнюють фахівці. – Відтак, від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перерахували 42,8 тис. грн.

Митниця розглянула шість справ про порушення митних правил і застосувала штраф в сумі 68 тис. грн. До суду передали п’ять справ на суму 1 млн 299,4 тис. грн.

За матеріалами, отриманими від митних органів іноземних держав, склали шість протоколів за ознаками ст. 483 Митного кодексу України, - додають на митниці. – Йдеться про суму у 528,4 тис. грн.

Водночас, додали фахівці, протягом звітного періоду із метою перевірки на автентичність документів поданих до митного контролю і оформлення, до уповноважених митних органів іноземних держав направили один запит.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео