Віра Олександрович

Тернопільщина здивувала: сплатили більше, ніж усі очікували

Цікаво

Упродовж 6-ти місяців 2020 року юридичні особи Тернопільщини сплатили більше, ніж очікувалося. Причому перевищення суми стосується земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку тощо.

Відтак місцеві скарбниці отримали додаткові надходження, повідомили у Секторі адміністрування екологічного податку, місцевих та рентних платежів управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- Зокрема, надходження від плати за землю склали 108,2%, або «плюс» 9,8 млн грн, - уточнюють у податковій. - За нерухомість юрособи сплатили на 42,8% більше, ніж очікувалося, а це – «плюс» 9,9 млн грн.

Окрім того, на 1,6 млн грн, або на 53,7% перевищили надходження від плати за використання лісових ресурсів. Рентна плата за надра склала 101,8%, або 400 тис. грн - додатково.

- Екологічного податку до держбюджету спрямували вдвічі більше, ніж очікували, - продовжують у податковій. - Тобто додатково надійшло 3,2 млн грн, а до місцевих бюджетів – на 74,8% більше, або «плюс» 1,3 млн грн.

Порівняно із першим півріччям торік приріст надходжень із податку на нерухоме майно, рентної плати за надра, екологічного податку склав 600 тис. грн, 5,4 і 2,9 млн грн, відповідно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео